Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witlofsoep met ham en bieslook

Aantal personen: 2

Ingrediënten

600 gr witlofstruikjes
1 ui
2 stengels bleekselderij
5 dl kippenbouillon
125 gr achterham
10 gr boter
1 el water
4 el slagroom
zout en peper
4 el fijngesneden kruiden (peterselie en bieslook)

Bereiden

Verwijder het onderste, harde gedeelte van 600 gr witlofstruikjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes (houd 12 blaadjes apart). Bak de witlofreepjes, 1 in dunne ringen gesneden ui en 2 in stukjes gesneden stengels bleekselderij circa 10 minuten in 20 gr boter. Schenk er 5 dl kippenbouillon bij. Breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Bak 125 gr in reepjes gesneden achterham in een droge koekenpan krokant. Snijd de achtergehouden blaadjes witlof in smalle reepjes en stoof ze 6 minuten in 10 gr boter en 1 el water. Pureer de soep, zeef hem en breng hem weer aan de kook. Voeg 4 el slagroom, de gestoofde witlofreepjes en de ham toe. Breng op smaak met zout en peper en 4 el fijngesneden kruiden (peterselie of bieslook).
Serveer er eventueel boerenbrood bij .

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ossestaartsoep (10 pers)
Witte bonensoep
Aspergesoep met kervel
Gekoelde Mosselsoep (4 pers)
Groetenconsomma

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes